Everything at once

Hallå! Tänkte att jag var tvungen att skriva det här inlägget innan det nya året då jag har vela berätta om dessa dagar men inte haft tid/ork till det. Så här kommer lite blandat som hänt efter jul:
På juldagen kom ju som sagt Josse och Sofia och hämtade mig i Kungsberget. Vi åkte hem till mig för att fira att Josse fyllde 20 den natten. Den 26:e alltså. Vi beställde hem mat från onlinepizza och delivery-mannan skrämde seriöst skiten ur mig. Hatar fönster! Vi åkte sen in till stan och fick stå i kö i över en timme in till Slick, vilket såklart var mitt fel, hehe. Men väl inne var det iallafall skitkul! Skrattar fortfarande åt mitt och Josefs toalettbesök... HAHA.

I lördags var familjen hem till farmor och Sten-Inge och deras lilla (stora) katt Jansson. Elli och Jansson kom väldigt bra överens faktiskt. Vi åt kinamat och morotskaka till efterrätt, så gott! Tog sen en liten promenad från farmor in till stan där jag mötte upp Catta. Vi satt oss på Pazzo för lite latte och pratade om våra spännande liv. Av någon anledning så avslutade vi kvällen med några timmar på Max, haha. Men kul var det!
 

I söndags åt jag på stan med Lina och Catta. Jättekul att träffa Lina igen! Inte sett henne sen i somras. Så vi pratade bort flera timmar inne på Waynes innan vi gick en runda på stan. Mycket treeevligt!
 

Igår hade Erika ett litet firande för att hon fyllt 20 år. Jättemysigt! Vi blev bjudna på tacos, paj o massa godis o grejer. Alla blev så jävla mätta haha. Trevlig kväll med massa prat och lite skitsnack hehe, svårt att undvika ibland. Coolaste var ju att Erika fått en polaroidkamera av Robin. Så aviiis!
 
Så, nu har jag fått skrivit av mig lite. Har haft väldigt niceiga dagar faktiskt. Nu måste jag dock skynda mig lite. Ska vara hos Julia om en o en halv timme på Brynäs för trerättersmiddag och har inte börjat göra mig i ordning än. Jag är ALLTID sist var jag en ska. Kommer nog bli en jättebra nyårsafton med massa trevligt folk! Vi hörs nästa år!
 

Christmas part 2


Här är resten av bilderna från min jul i Kungsberget! Som sagt så var julafton väldigt mysig. På juldagen vaknade jag upp lite senare. Var helt utmattat av att inte ha sovit så mycket alls natten innan och av dom hårda sängarna haha. Blev mycket skidåkning under juldagen vilket var riktigt kul. Delade in dagen i två skidpass. Ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Blev rester av julmaten till lunch. På kvällen kom Josse och Sofia och hämtade hem mig från Kungsberget för att vi skulle fira att Josse fyllde 20 år och gå ut! Mer om det i ett annat inlägg!

Christmas part 1


Julafton var verkligen hur mysig som helst. Vaknade upp vid åtta och åt frukost i mörkret med släkten. På förmiddagen gick jag, pappa, brorsan och min kusin för att hyra slalomskidor. Så vi åkte på förmiddagen tills det blev dags för lunch. Vi äter alltid tomtegröt och mackor med julskinka till lunch och dricker julmust såklart. Älskar det! Sen gick vi ut för att åka lite mer skidor. Innan Kalle Anka började hoppade jag in i duschen för att göra mig lite julfin. Sen kollade hela släkten på Kalle Anka och åt fika. Efter det chillade vi mest och jag knäppte kort på allt och sen blev det dags att fixa julmat och sätta oss till bords. Shit vad man äter på julafton alltså. Blev helt proppmätt. Efter julmaten hade alla matkoma och dog ett tag i soffan innan det blev julklappsutdelning. Var så nöjd med både det jag fick och det jag gav bort. Resten av kvällen hängde vi bara i soffan framför tv:n men fick även med nästan hela släkten på att spela spel. Sjukt kul avslut på dagen!

Mina julklappar


Hallå! Jag hade en jättemysig och rolig jul i Kungsberget tillsammans med släkten från mammas sida. Tänkte berätta mer om julen i ett annat inlägg. Här ovan kan ni iallafall se mina julklappar som jag fick. Blev förvånad att jag ens fick nåra när vi hade bestämt innan att jag inte skulle få julklappar utan bara pengar. Så det var ju en rolig överraskning ändå.
 
Jag fick pengar, mjukisbyxor, chai latte, halsband, marsipangris, godis, en bok om Los Angeles, en bok om drömmar och så kommer jag få pengar in på kontot av mamma och pappa också. Perfekt!

GOD JUL


God jul alla fina! Hoppas ni får en underbar julafton med släkten och massa god julmat. Och lite fina julklappar också såklart! ;)

Vart tog Elli vägen?


Shit vilken eftermiddag jag har haft. Mamma fick ett telefonsamtal utav Tobbe vid 17-tiden som säger att Elli är bort och han inte kan hitta henne. Han var ute med en kompis och gick med hans hund plus våran. Mamma kastar på sig kläder och småspringer dit till stället hon försvann för att hjälpa till o leta. Jag skulle egentligen stanna hemma för att se om hon kommer hem till dörren men känner att jag inte bara kan sitta hemma liksom så jag klär på mig och småspringer efter då jag får ett samtal av mamma att jag ska ta cykel och cykla runt järnvägen för att se om Elli tagit sig till andra sidan. Elli tappades alltså bort på en liten stig som har järnvägsspåret på ena sidan (utan stängsel) och en skog på den andra. Jippie liksom. Plus att det var kolsvart ute. Springer tillbaka hem och slänger mig på cykel och cyklar till andra sidan. Tusen tankar går genom huvudet såklart... Tänk om hon blivit påkörd av tåget eller tänk om en varg har tagit henne. På andra sidan möter jag Tobbe som fortfarande inte hittat henne. Han fortsätter åt det håll jag kom ifrån och jag cyklar vidare och ropar efter Elli. Jag är alltså nu på andra sidan järnvägen mot bostadshusen där det finns ett ganska högt galler som gör att man inte ska ta sig ut på järnvägen. Kollar mot järnvägen och andra sidan och ropar på Elli. Helt plötsligt så ser jag något vitt (typ vitt, det var ju kolsvart ute plus kanske 50 meter dit) på andra sidan järnvägen, alltså vid stigen. Som är helt stilla även fast jag ropat "Elli". Kunde lika bra varit snö eller vad som helst. Det var inte alls en tydlig bild haha. Men chansar i alla fall och kastar mig av cykeln för att gå fram till stängslet och ropa igen. Och så rör sig det vita lite (visste inte om jag inbillade mig eller inte) så jag hoppar upp på stängslet och hoppar över fort som fan och ropar "Elli kom!". Och så springer hon över från andra sidan och över järnvägsspåret. Det var alltså hon. Alltså den lyckan när jag lyfte upp henne. Glädjetårarna sprutade haha!
 
Har verkligen märkt av dom superkrafter man får när man ska "rädda" någon man älskar idag. När jag upptäckte att det var Elli på andra sidan och behövde hoppa över stängslet så var det liksom ingen tvekan om att jag skulle över. Men när jag sen skulle tillbaka efter att ha ringt Tobbe och lyft över Elli till honom så var det omöjligt för mig att komma över tillbaka igen hahahaha. Helt sjukt. Det gick verkligen inte!
Men men till slut gick det med hjälp av min cykel hehe. Nu är jag dock jävligt öm på baksidan av låret från stängslet. Har typ fetaste bulan som sticker ut eller vad man ska säga. Ock skrapsår på knät. Men det var det värt!

Lockar

 
Älskar att prova lite nya frisyrer och sminkningar när jag bara är hemma. Funderar på att prova nån liknande frisyr på nyår faktiskt. En kraftig snebena med lockar. Men då lär jag använda massa hårnålar som jag inte gjorde nu. Annars kommer jag inte kunna röra mig. Plus en maaassor med hårspray!

Julklappar


Har suttit i mitt rum ikväll och slagit in en massa julklappar. Tände mitt doftljus som jag köpte på lagerhouse i höstas så det luktade jul i hela rummet. Kan inte få nog av den. Bra köp! Lyssnade även på massa julmusik från min spellista på spotify. Så julkänslorna har varit på topp kan man säga. Alla julklappar är nu inslagna och klara att ges till nära och kära. Längtar efter julafton nu!

Polkatryfflar


Tänkte tipsa om ett väldigt enkelt och gott julgodis som jag gjorde idag. Nämligen Polkatryfflar!
 
Allt du behöver är 1 dl vispgrädde, 1 msk smör, 250 g mörk choklad och polkagrisar.
Börja med att koka upp grädden och smöret i en kastrull. Medans det kokar så bryter du chokladen i små bitar som du lägger i en bunke. Häll sedan över grädden och smöret i bunken så att chokladen smälter och rör om till en jämn smet. Ställ sedan in bunken med smeten i kylen i ca 3 timmar. Efter smeten har varit i kylen så rullar du smeten till bollar som du sedan rullar i en tallrik med krossade polkagrisar. Superenkelt!

One Direction

 
Okej, alltså hur bra är inte One Direction då? Har inte alls lyssnat på dom förut men har nu blivit helt kär i dessa killar. Det enda jag lyssnar på nu för tiden! Dessa 3 låtar är mina favoriter.

Senase tiden

 
Har typ panik för att jag inte bloggat på jättelänge! Lite som har hänt på sistone då... Håller på med au pair-grejerna för fullt vilket känns riktigt bra. Har tränat riktigt mycket på sistone också och det känns som om jag blir bättre och starkare för varje gång jag är där. Catta bjöd mig på bio en dag. Älskar att gå på bio alltså. Hängde med pappa och Elli vid Hillesjön en dag och pappa åkte skridskor. Sven kom ju med jättemycket snö som var så fint, men nu har typ allt smält bort tråkigt nog. Eller ja... Inte allt. Tobbe och jag har julshoppat och han bjöd på lunch. Har faktiskt köpt klart alla julklappar vilket känns awesome! Sofia och gick även på köpis en dag och letade julklappar och klänning till henne. Det enda jag kom därifrån med var två krokar från Ikea haha... Åt en väldig god sallad på Espresso House där också!
 
Ikväll ska jag hem till Hanna och vi ska kika på gamla julkalendrar! Kommer bli awesome. :D

Last christmas


Bjuder på lite bilder från förra julen som firades i Upplands Väsby. Den julen var lite annorlunda jämfört med den som kommer. Förra året jobbade jag stängning på jobbet dagen innan julafton, vilket gjorde att jag kom i säng efter tre på natten, vilket inte var jättekul. Jobbade även stängning på juldagen och annandagen så jag inte kunde vara med släkten dom dagarna som jag ville. I år blir det lite annorlunda som sagt. Kommer inte ha något jobb att tänka på under julafton så kommer kunna slappna av mer. Kommer bli skidåkning också som sagt. Längtar lite faktiskt! Största förändringen kommer väl dock bli att alla som brukar vara med att fira jul tillsammans inte kommer att vara med i år...

Christmas inspiration


Åh vad jag älskar julen och allt som har med den att göra! December kan ju vara världens mysigaste månad alltså. Idag hittade jag dom första julklapparna också. Känns som fina julklappar och helt rätt till den personen. I år ska vi fira jul i Kungsberget, så det blir lite skidåkning. Kommer bli spännande då det var flera år sedan jag åkte slalom. Men det ska nog gå bra! Vill faktiskt ha lite snö nu också. Trodde aldrig jag skulle säga det men... Det blir så himla fint när det ligger vit snö på marken ju. Kan inte förstå att det snart är julafton liksom... Vad händer med tiden egentligen?

Första advent


Idag har det varit en väldigt bra dag! Gick upp vid 10 o åt frukost och gjorde mig klar typ. Pyntade sen med julpynt i mitt rum så det är fint o mysigt nu. När klockan slog 12 hade jag en Skype-dejt med Josse och Sofia! Vi pratade på om allt och ingenting i ca en och en halv timme. Så det var kul, höra hur Josse hade det i London o så! Snart får jag träffa henne igen också wiiiie! Tog sedan buss in till stan tillsammans med Catta för att kika på skyltsöndagen. Gick även runt på stan o leta lite julklappar. Har nog hittat lite fina saker att köpa faktiskt. Tog även en "fika" innan vi gick vidare till bockinvigningen. Blev väldans mycket fina fyrverkerier också. Senare mot kvällen blev det dags för ett cirkelfyspass och då träffade jag på Johanna på friskis så jag tvingade med henne på passet också hihi. Shit vilket härligt pass det var. Massa nya övningar som jag inte gjort förut. Det var asjobbigt med ändå jättekul! Kändes så jävla härligt. Den här veckan kan jag bocka av två spinningpass och två cirkelfyspass. Perfekt!
 
När jag kom hem igen sen blev det lite adventsmys med familjen framför Solsidan. Hoppas ni också haft en härlig första advent!