http://kaliforniacation.blogg.se


Nu har jag skaffat en ny blogg inför mitt kommande år i USA, så jag hoppas ni vill följa med mig på mitt äventyr på: http://kalifornication.blogg.se . Det är där jag oftast kommer skriva i fortsättningen! Kommer dock kanske skriva här ibland om jag känner att jag vill skriva lite mer privat då den bloggen kommer bli mer öppen. Hoppas ni vill följa mig där! Http://kaliforniacation.blogg.se
 
Ni kan också klicka på bilden för att komma till bloggen!
 
 
 
 
 

It's a party in the U.S.A

 
I hopped off the plane at L.A.X.
With a dream and my cardigan
Welcome to the land of fame excess,
Am I gonna fit in?

Jumped in the cab,
Here I am for the first time
Look to my right and I see the Hollywood sign
This is all so crazy
Everybody seems so famous

My tummy's turnin' and I'm feelin' kinda home sick
Too much pressure and I'm nervous,
That's when the taxi man turned on the radio
And a Jay-Z song was on
And a Jay-Z song was on
And a Jay-Z song was on

[Chorus:]
So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflies fly away
I'm noddin' my head like yeah
Movin' my hips like yeah
I got my hands up,
They're playin' my song
I know I'm gonna be OK
Yeah, it's a party in the USA
Yeah, it's a party in the USA

Get to the club in my taxi cab
Everybody's looking at me now
Like "Who's that chick that's rockin' kicks?
She gotta be from out of town"

So hard with my girls not around me
It's definitely not a Nashville party
'cause all I see are stilettos
I guess I never got the memo

My tummy's turnin' and I'm feelin' kinda home sick
Too much pressure and I'm nervous
That's when the D.J. dropped my favorite tune
And a Britney song was on
And a Britney song was on
And a Britney song was on

[Chorus]

Feel like hoppin' on a flight (on a flight)
Back to my hometown tonight (town tonight)
Something stops me every time (every time)
The DJ plays my song and I feel alright

[Chorus 2x]

Från Gävle till Los Angeles!


Tänkte nu ta tummen ur och berätta om årets stora händelse. Den 10 februari flyttar jag från trygga Sverige till USA. Från Gävle till Los Angeles. Haha, känns helt sjukt att skriva från Gävle till Los Angeles. Går dessa städer ens att jämföra med varandra? Gävle med ca hundratusen invånare till LA med 13 miljoner invånare. Galet. Kommer dock inte bo mitt i city utan utanför LA i en förort kan man säga. Tur är väl det kanske med tanke på mitt jobb.
Jag ska alltså jobba som au pair i familj där borta. Kommer ta hand om två killar på 10 och 13 år. Alltså blir det inte småbarnsgöra som dom flesta au pairer har att göra med. Kommer skjutsa dom till deras träningar, hjälpa dom med läxorna efter skolan och lite annat. Medans dom är i skolan kommer jag göra lite andra ärenden till familjen. I början tänkte jag att det skulle bli lite konstigt att inte ta hand om småbarn men nu i efterhand är jag sjukt glad att dom är så pass gamla som dom är. Tror det kommer bli toppen!
Hela familjen känns verkligen hur bra som helst. Har pratat med allihopa på Skype flera gånger och jag gillar verkligen allihopa av dom! Just nu känns det som om jag kommer trivas iallafall.
 
Kommer ha tillgång till en egen bil på fritiden också vilket gör att jag kan ta mig in till LA när som helst. Den närmsta stranden är Malibu också. Kan fortfarande inte förstå att det här är sant. Kommer få uppleva så sjukt mycket. Självklart kommer det säkerligen vara jobbigt ibland att vara så långt pass borta från hemma. Men jag tänker verkligen inte på det nu utan bara på allt positivt jag kommer få vara med om.
 
Så den 10:de åker jag till New York för att spendera fyra dagar där på au pair-skola med alla andra au pairer och för att utforska den staden, vilket också kommer bli helt grymt! Sen den 14:de kommer jag hem till min nya familj. På Valentine's day. ;)

Lista 2013


Har lite tråkigt såhär mitt i natten så vi kör på en lista:
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, besökte nya städer i Sverige, Mallorca, gick på Bieber-konsert och blev antagen som au pair bl.a.

Hur har ditt 2013 varit?

Det har varit otroligt lärorikt men också väldigt jobbigt privat.

Blev du kär i år?

Nej.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

23 april och 25 oktober.

Vad är din största framgång 2013?

Körkortet och att jag äntligen fick mitt drömjobb som au pair!

Bästa köpet?

Bieber-biljetten!

Vad spenderade du mest pengar på?

Förmodligen Mallorca-resan och mat+kläder.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Sommaren, mina vänner, familjen, konserten, att jag ska flytta till USA...

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

"Wake me up" och "What does the fox say?".

Vem har du umgåtts med mest?

Helt klart Jessica då jag bodde med henne i ett halvår! Annars Sofia.

Har du haft ett förhållande under 2013?

Nej.

Vart reste du under 2013?

Mallorca. Glest på resfronten det här året faktiskt.

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

Ett kul jobb, nya spännande saker att se och uppleva och kärlek.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Åt god mat och fika med familjen och s+j, fick presenter, gick på systemet och var på Interpool på kvällen med Josse!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Ja, massor.

Vem saknade du?

Alla från Gävle när jag var i Väsby och alla i Väsby när jag var i Gävle.

De bästa nya människorna du träffade?

Några sköna människor från mina två jobb och några kompisars kompisar.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

Fuck all jävla stress och ångest från 2013. 2014 kommer bli det mest annorlunda, sjukaste, roligaste och mest lärorika året i mitt liv hittills. Är så jävla pepp och nervös så det finns inte!


See you soon ♥


Kan inte förstå att vi kanske inte ses förrän mars 2015. Haha det är ju helt sjukt egentligen. Så länge ska man inte behöva vara ifrån varandra. Hoppas hoppas hoppas verkligen att vi ses innan det! ♥♥♥

A little party never killed nobody


Bjuder på några inte allt för snygga bilder (på mig) från nyår som Evelina har tagit. Kände att det var lite härlig stämning i dom i alla fall så jag vela lägga upp dom här. Gå in på Evelinas blogg för att kika på fler vettja: http://evelinasjodins.blogg.se

Årsresumé 2013

Skålade in år 2013 hemma hos Julia lika som i år faktiskt! Tyckte det var askul att få komma hem till Gävle o fira eftersom jag jobbade i Upplands Väsby hela julhelgen. Bodde i Väsby som sagt och umgicks väldigt mycket med Jessica eftersom vi bodde med varandra också hihi. Så vi körde på lite spa-kvällar vilket var supermys. Hon har bubbelpool o sånt nice! Vi var också ute ofta och hade lite olika photoshots i vintervädret.
Februari kom och jag jobbade på på Max. Började även jobba på simskolan vilket var väldigt roligt! Februari är ju alla hjärtans dags månad och jag fick lite kärlek på posten från familjen i Gävle. Sånt är så roligt att få! Jag o Väsby-familjen åkte på en stor shoppingrunda i Uppsala och jag hittade dessa snygga skor för en billig peng.
Mars är min månad och jag fyllde 20 år! Firade med party hemma hos mig med massa tjejer. Saknade dock några Haga-people. Kvällen var riktigt kul iallafall o jag fick så fina och roliga presenter! Det var bara två tappra tjejer som följde med mig ut den kvällen haha.. tragiskt, men tack till er!
Äntligen kom våren och vi började grilla och hänga utomhus! Majskolvar i mitt hjärta.<3 Bästa denna månad eller ja nästan bästa på hela året typ, var att jag gick på Justin Bieber-konsert! Alltså det var sååå jävla bäst och jag var så lycklig! Kan fortfarande inte förstå det. Det känns inte som om Justin är på riktigt haha. Tack som fan till Jessica som följde med!!
Maj kom och sommaren var på ingång. Jag och Jessica hade en photoshot i Kungsträdgården. Fina Stockholm. Vi började även äta alldeles för mycket frozen yoghurt. Så gott! Josse visade upp deras nya stuga för mig och Sofia där vi hade tacokväll. Jättefin stuga verkligen. 94:ornas studentgrejer började sakta med säkert och balen var först ut. Så fina var dom men jag var mest bara avundsjuk måste jag säga. Haha sån är jag. Speciellt på Josse för att hon fick gå två år i rad!
Sommaren kom och jag gick på ännu fler baler och kollade på alla uppklädde kompisar. Alla mina fina 94-kompisar tog studenten och det var så kul att se och vara en del av. Tänk så stora vi har blivit! Firade midsommarafton med familjen och lite släkt. Åt då världens största jordgubbstårta typ. Hanna fyllde 19 och hade fest hemma hos henne vilket var väldigt kul med lekar och god mat.
Juli och sommar på riktigt. Solen sken nästa hela sommaren kändes det som så det blev många lata dagar vid vattnet och med en glass i handen. Detta är verkligen livet. Sommar is the shit. Hängde några dagar i underbara Stockholm med Jessica. Var verkligen underbart! Åkte på miniroadtrip till Öregrund, Forsmarksbruk o Östhammar med mamma och pappa. Finns mycket fint att se i Sverige faktiskt. Jag och Sofia åkte ut till Erika och Robins sommarboende i Hamrånge och hängde en dag. Solade, badade o åt hamburgare. En riktigt tjejdag med mycket snack.
Sista sommarmånaden kom. Hängde i Sofias stuga och hade underbart avkopplande dagar där ute. När man ligger och solar på en båt som flyter fritt i vattnet och man nästan håller på o somnar. Den känslan. Det är livet hörrni. Catta fyllde 20 år som såklart skulle firas. Hon bjöd på jättegod (och mycket) mat och fick fina presenter. Senare på kvällen gick vi ut! I augusti åkte även jag och Jessica till Mallorca! Äntligen fick jag min utomlandsresa! Inget år är complete utan en resa. Vilken rolig vecka vi hade! Hände saker som jag aldrig kommer att glömma haha.
Sommaren tog slut (och lika så mitt liv haha). Alltså det är helt sjukt hur mycket mer lycklig man är på sommaren. Jag och Josse drog till tingsrätten för rättegång helt för skojs skull. Sjukt intressant var det. Handlade om knarklangning och jag har sett hen det handlade om flera gånger efteråt. Hemma slog vi till med tapasmiddag en dag. Gott gott! Mormor fyllde 70 så vi hade fest för henne här hemma med bubbel och massa god mat. Jag kom äntligen igång med träningen igen på riktigt och mådde verkligen bra av det.
Jag köpte efter flera år ett par nya träningsskor. Har verkligen använt mina gamla hur länge som helst o egentligen fungerar dom utmärkt. Fick även en väldigt försenad 20-årspresent av Catta. En väska som jag har fått huuur många komplimanger som helst för. Helt sjukt. Hela familjen åkte ut en dag till Billudden och åt lite havtorn. Var en jättefin och solig dag. En helg åkte jag, mamma och mormor ner till Vällingby för att kolla in min mosters nya lägenhet. Blev en helg med god mat och shopping. Stannade sen hos Jessica i Väsby på vägen hem. Månadens bästa var väl ändå att jag tog KÖRKORT. Wie.
Jobbade några veckor i Väsby denna vecka på simskolan. Vilket var väldigt kul då jag inte jobbat på aslänge. Gjorde en stor brunch där en dag med allt möjligt på bordet. Bland annat amerikanska pannkakor. Farmor grattade mig till körkortet med blomma och choklad. Så snällt! Jag och pappa tog en tripp till Söderhamn en dag för att fixa bilen. Blev en god fika där på ett mysigt café. En dag bestämde jag mig för att steka proteinpannkakor.
Årets sista månad. Handlade massa julklappar, bakade massa julgodis och lyssnade på julmusik. Årets mysigaste månad helt klart. Firade julen i Kungsberget vilket var hur kul som helst. Bara myste, åt gott och åkte skidor med familj och släkt. Firade några december-barn också. Och till sist blev det nyår hemma hos Julia!
 
Ja, jag har haft en bra år. Med mycket up and downs. Har aldrig varit så stressat någonsin som detta år. Att vara arbetslös är verkligen inte en kul situation. Att vara arbetslös är 1000 gånger stressigare än att gå i skolan. Så är det för mig iallafall. Men självklart har det varit ett bra år också även om det har varit sjukt tufft privat. Jag vet att 2014 kommer bli ett mycket bättre år faktiskt. Men jag är ändå nöjd med 2013 och vad det har haft att erbjuda!
 

New years eve


Haha vilka fina bilder jag bjuder på från gårdagen! Nyår igår alltså. Hade en jätterolig kväll tillsammans med massa roliga människor. Vi var hemma hos Julia på Brynäs. Klockan 16 började det med trerättersmiddag och allt var så gott. Jättebra gjort med maten girls! Sen vid kl 18 droppade det in lite fler folk. Kvällen var superkul med massa olika spel och så. Vid 12-slaget drog vi oss ner mot vattnet och stan för att kolla på fyrverkerierna. Hatar dock när folk skjuter raketer och grejer mitt på stan och vid busshållplatserna o så. När vi skulle hem sen så var bussen sen så kom inte hem förrns vid halv fyra på natten nästan och självklart hade jag glömt o ta med en nyckel, men det gick bra ändå!
 
Hade verkligen ett jättebra avslut på 2013 och jag är så taggat på hur 2014 kommer att bli! Den här året kommer utan tveksamhet att slå alla andra tidigare år. Kommer göra så mycket nya saker som jag aldrig gjort förut och verkligen få leva ut en dröm. Så glad att jag verkligen vågade ta steget. Can't wait! Ska berätta om mitt kommande år här på bloggen snart! Just nu håller jag på med en årsresumé.
 
Gott nytt år allihopa! Hoppas ni får ett underbart 2014 ♥♥♥